Ängelholm 2022-02-23

Kommunikation ECC
Pressmeddelande

Linnea & Basilika Gruppen ställer högre krav på djurvälfärd för kycklingar.

Linnea & Basilika Gruppen med restaurangkedjorna Linnea & Basilika samt A&M Sushi Bar väljer att ställa högre krav på djurvälfärd genom att arbeta med European Chicken Commitment (ECC). Detta innebär att all kyckling som köps in kommer följa kriterierna i ECC. ECC består av forskningsbaserade välfärdskriterier för kycklinginköp och har tagits fram av Europas ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer. Kriterierna innefattar bland annat att inga snabbväxande turbokycklingar köps in, utan istället mer långsamväxande och friskare kycklingraser. De innefattar även att kycklingarna får mer utrymme och att skonsammare slaktmetoder används. Dessutom kommer Linnea & Basilika Gruppen se till att minst 20 % av kycklingarna som köps in ska ha fått vistas utomhus, som en viktig del i att djuren ska få bete sig mer naturligt. Beslutet gäller för all kyckling som serveras på Linnea & Basilikas och A&M Sushi Bars samtliga enheter, och kriterierna kommer vara uppfyllda senast år 2026.

Linnea & Basilika Gruppen med restaurangkedjorna Linnea & Basilika samt A&M Sushi Bar arbetar med European Chicken Commitment som en del av vårt arbete för bättre djurvälfärd. Beslutet inkluderar all kyckling vi köper in på alla restauranger, och kriterierna kommer att vara uppfyllda till år 2026.
-Vi säger nej till turbokycklingar och vårt beslut inkluderar även att minst 20 % av kycklingarna ska ha fått gå utomhus.
Anette Ngo, VD Linnea & Basilika Gruppen